Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DOGÜNSİFED 3. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISI YAPILDI

 

23.6.2008 09:31:06

Tarım Ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker: "Sanayici, İşadamı Ve Yatırımcılar Kendilerinden Çok Başkaları İçin Çalışan İnsanlardır. Türkiye'de Ekonominin Çehresi Değişti" Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu: "İşadamlarımızın Bölgemiz İçin Yürüttüğü Hassas Görevde Kendilerini Her Zaman Anlamaya Ve Dinlemeye Hazırız” Dogünsifed Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş:"Ekonomik Kriz, Ortadoğu Savaşı, Ülkemizde Yaşanan Kriz Ve Bunlara Kuraklıkta Eklenince Uykumuz Kaçıyor"

 

 

           İHA-Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Derneği (DOGÜNSİFED) 3. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, sanayici iş adamı ve yatırımcıların kendilerinden çok başkaları için çalışan insanlar olduğunu söyledi.

DOGÜNSİFED 3. Olağan Genel Kurul toplantısı Diyarbakır'da gerçekleşti. Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Kutbettin Arzu, Abdurrahman Kurt, Ali İhsan Merdanoğlu ve Osman Arslan, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şehymus Akbaş, zaman zaman eleştirilere maruz kaldıklarını belirterek, "Ama bu
eleştiriler şevkimizi kıramaz. Bir yandan dünyayı saran ekonomik kriz, bir yandan Ortadoğudaki savaş, öte yandan da ülkemizde yaşanan kriz bölgemizdeki kuraklık ile birleşince hepimizin uykularını kaçırıyor. Bu günlerin geride kalmasını aynı zamanda bu sıkıntıların iyi okunmasını ve tüm kesimlerin dikkatle sağduyuyla çalışmasını bekliyoruz. Bölge iş dünyası adına sesleniyoruz, uzun yıllardır yaşadığımız sıkıntılar, yoksulluk ve acılar kaderimiz değil. Bölgenin iyi okunmadığını, sorunlarını çözmediğini her geçen gün bölgeler arası gelişmişlik farkının derinleştiğini görmekteyiz" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, iş adamlarına kulak vermenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bugün bu vesileyle Tarım Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte aranızdayız. Yalnız şunu belirtmek istiyorum. İş dünyamıza sadece bu toplantılarla değil, her vesileyle seslerini dinlemeye kulaklarımızı açık tutuyoruz. İş dünyamızın özellikle Diyarbakır ve bölgemiz için ifade ettikleri çok önemli. İşadamlarının bölgemiz için yürüttüğü hassas görevde kendilerini her zaman dinlemeye hazırız" diye konuştu.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ise sanayici, iş adamı ve yatırımcının kendisinden daha fazla başkaları için çalışan insanlar olduğunu belirterek, bu nedenle toplumda gerçekten başkalarının aş ve iş bulmasında önemli rol oynadıklarını söyledi. Bakan Eker, "Sosyo ekonomik katılımlarının temel dinamikleri olmaları nedeniyle çok önemli kuruluşlardır. Çok önemli kuruluşların mensuplarıdırlar. Bizim bölgemiz Türkiye'de uzun yıllar yaşanan ve gelen ihmallerin sonucunda kamu desteklerinden kamu yatırımlarından nispeten daha az destek almış almasının yanında, bir çok sektörde ve bir çok alanda maalesef önemli açıkları olan bir bölgedir. Çünkü yaşanan bunca olumsuzluğa, Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki haksız gölgelere ve olumsuz imaja rağmen bu insanların her birinin derneğinin başında kamuoyu önünde çıktıklarında onların Diyarbakır, Güneydoğu ve Türkiye için ne kadar umut dolu ve pozitif şeyler söylediğine ben şahidim" dedi.

 

TÜRKİYE'DE EKONOMİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Bakan Eker, Ekonomik anlamda Türkiye'nin son yıllarda büyük aşama katettiğini aktararak, "Tabi ki son yıllarda hepimizin bildiği gibi Türkiye bir çok sektörde ve bir çok alanda açılımlar yaptı. Türkiye'de ekonominin çehresi değişti. Bunların hepsini biliyoruz. Gerek uluslararası gelişmelerde gerek sosyal göstergelerde gerek tarımla ilgili projelerde gerçekten Türkiye önemli mesafe katetti. Tabi bu atılan adımların temelinde aslında siyasi istikrar var. Siyasi istikrarlar birlikte ve milletten alınan güçle birlikte bu mesafe katedildi. Türkiye iki bin 500 ve iki bin 600 dolarlardan 9 bin 300 dolarlara geldi. Bu dikkate alınması gereken bir husustur"diye konuştu.Toplantının sonunda DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş'a oda başkanları tarafından plaket takdim edildi.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337957

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber